Samenwerking met Liefting !

Al een tijdje leveren wij onze bergens blonde aan restaurants in N-Holland. Dit lukte ons om 1x per week te doen. Het blijft natuurlijk lastig voor ons, want we maken graag kaas, maar logistiek is een vak. En onze restaurants wilden ook wel eens vaker of op een andere dag nieuwe kaas dan die ene vaste dag.

We zijn  dan ook erg blij dat onze buurman Liefting (echt vlak bij ons in Heiloo) bereid is gevonden om Bergens Blonde op voorraad te hebben en te leveren  aan restaurants in Noord-Holland. Liefting rijd al dagelijks met vrachtwagens door N-Holland om groenten te leveren aan de betere restaurants. En onze Bergens Blonde mag meeliften.

Wilt U dan ook Bergens Blonde bestellen via Liefting? Check op www.henkliefting.nl of stuur een e-mail naar info@henkliefting.nl.

Mildere smaak

Top & Vers Online

Zuivels Heiloo en de Rabobank

Rabobank en Zuivels Heiloo

‘Sommigen hebben via de kaasmakerij weer een betaalde baan gevonden’

Zuivels HeiloHeerlijke biologische zuivelproducten maken én mensen met een psychiatrische achtergrond een kans bieden. Dat doet Zuivels: een samenwerking tussen Bergerkaas en GGZ Noord-Holland-Noord.Vier jaar geleden startte Peter Bosman in Bergen een kaasmakerij. Twee jaar later vond hij op het landgoed Willibrordus in Heiloo de ideale uitvalsbasis voor het maken van zuivelproducten. ‘De grootkeuken van de daar gevestigde ggz-instelling werd niet gebruikt. Ik kon deze huren voor mijn kaasmakerij.

Betaalde baan

Dat cliënten van de ggz-instelling vervolgens gingen meewerken in de kaasmakerij, was volgens Bosman een kleine stap. Samen met GGZ Noord-Holland-Noord werd al snel Zuivels opgericht: een leerwerkplek waar mensen met een psychiatrische achtergrond uit hun isolement komen door ambachtelijke zuivelproducten te maken. Dagelijks werken nu zes tot acht mensen bij Zuivels. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken en het verpakken van de zuivel. Bosman: ‘Er zijn veel mensen die graag willen werken, maar moeilijk aan een baan kunnen komen vanwege hun achtergrond. Ik vind het fijn dat ze nu bij de kaasmakerij kunnen helpen. Het werk dat ze uitvoeren is afhankelijk van wat ze zelf willen en kunnen. Sommigen hebben via de kaasmakerij ook weer een betaalde baan kunnen vinden.’

Grotere betrokkenheid

Bosman wil van Zuivels graag een coöperatie maken. Met als leden onder anderen inwoners van Heiloo en de cliënten van de ggz-instelling. ‘Doordat zij mede-eigenaar worden, ontstaat er een nog grotere betrokkenheid bij de kaasmakerij’, vertelt hij. Ook biedt een coöperatie volgens hem grotere mogelijkheden om winst te maken. ‘En dat is belangrijk, want zonder winstgevende onderneming kunnen we dit allemaal niet mogelijk maken.’ Momenteel produceert Bergerkaas ongeveer 150 tot 300 kilo biologische kaas per week, waaronder de populaire Hollandse brie Bergens Blonde. ‘Er zijn slechts drie bedrijven in Nederland die deze kaas kunnen maken’, aldus Bosman. ‘Het maken van biologische brie gebeurt volgens een heel nauwgezet proces.’ Naast de brie maakt Bergerkaas onder meer biologische drink- en fruityoghurt. Rabobank Noord-Kennemerland steunde Kaasmakerij Zuivels met een bijdrage uit het Samen Sterker Fonds.

Een aandeel in elkaar

De Rabobank staat als coöperatieve bank midden in de samenleving. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij participeren in maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de economische vitaliteit van de gemeenschap. Dat doen we door klanten en partijen bij elkaar te brengen en door zelf actief deel te nemen aan initiatieven. Bekijk deze initiatieven op Rabobank.nl

Heeft u de abri al gezien?
Zuivels Heiloo en de Rabobank

Zuivels nu ook in de Deen supermarkten

Willibrordus kaas van Zuivels nu ook Exclusief verkrijgbaar bij Deen supermarkten!

Sinds kort verkoopt Deen supermarkten onze Willibrordus kaas.
In de wekelijkse folder staan we op de voorpagina met een speciale openingsaanbieding.

Zuivels nu ook in de Deen supermarkten

Zuivels sponsor van Foresters Heiloo 2014 jeugdkamp

De Foresters Heiloo jeugdkamp 2014

Forester Heiloo jeugdkamp 2014Zuivels sponsor van Foresters Heiloo 2014 jeugdkamp

 

Zuivels Heiloo een initiatief van de GGZ NHN sponsort dit jaar het aller leukste jeugdkamp van Heiloo en niet zo maar één.

Zuivels de zuivelmakerij van Heiloo en omstreken heeft per 1 maart haar deuren geopend op zaterdag tussen 9:00 en 13:00 kunt u op het landgoed van Willibrodus heerlijk ambachtelijke producten kunt komen proeven, alle producten zijn biologisch!

Dit jaar is Zuivels.nl de sponsor van het Foresters heiloo jeugdkamp wat op 6,7 en 8 juni dit jaar wordt georganiseerd.
Voor meer informatie en aanmeldingen kijkt u op www.deforesters.nl

 

Heerlijke zuivel producten van Zuivels

Zuivels in het Noordhollands Dagblad

Zuivelmakerij Heiloo Zuivels

Openingstijden zijn op zaterdag van 9:00 tot 14.00
(Bron: Noordhollands Dagblad)

Zuivelmakerij Zuivels Heiloo
Opening 1 Maart 2014

Beste bezoekers van Zuivels,Zuivelmakerij Zuivels Heiloo

Op zaterdag 1 Maart 2014 openen wij onze zuivelmakerij op de Overtoom 3 op het Landgoed Willibrodus in Heiloo, van 10.00 uur tot 14.00 uur bent u van harte welkom om onze biologische producten te proeven en te kopen.

Kai Kloss chef-kok van Brasserie De Mediaan zal deze dag laten zien wat er met onze producten zoal gemaakt kan worden. (hangop met diverse smaken en ‘h’eerlijke recepten met Bergense kaas)

Wij hopen u 1 maart in Zuivels  te mogen ontmoeten.

Ons assortiment bestaat uit o.a. uit de volgende biologische producten.

· Volle melk
· Half volle melk
· Yoghurt naturel
· Yoghurt met vruchten
· Room
· Bergense blonde kaas
· Hangop